Přetížená křižovatka by se měla změnit do tří let

Foto ilustrační

HRADEC KRÁLOVÉ – Dlouhé kolony aut ve všední dny jsou typické pro křižovatku v centru města dlouhá léta. Nyní by se mělo začít pracovat na její rekonstrukci, proměnit by se mělo také přilehlé okolí. Náklady půjdou do stovek milionů korun.

Letos by měly být zahájeny práce na přestavbě křižovatky Mileta, revitalizací projdou také chodníky i zastávky MHD. Nově by zde měl vzniknout i podchod pro pěší. Předpokládané náklady na rekonstrukci křižovatky i přilehlého okolí by se měly pohybovat ve výši čtyři sta milionů korun, zhruba sto sedmdesát milionů by mělo uhradit město. Pokud vše půjde podle plánu, nový dopravní uzel by měl být občanům k dispozici v roce 2025. „Počítáme s tím, že v závěru letošního roku už by mohly být zahájeny terénní úpravy. Spočívat budou například v demolici vybraných zpevněných ploch v okolí, odvozu suti a podobně,“ dodává za město Lukáš Řádek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.