Sokolovna chátrá, čeká ji rozsáhlá rekonstrukce

Foto: Oficiální www města Třebechovice pod Orebem

HRADECKO – Historická budova stará téměř sto let musí projít rozsáhlými úpravami, náklady půjdou do milionů. Členové sokola se proto obrací na občany s prosbou o přispění do dobročinné sbírky.

Sokolovna v Třebechovicích pod Orebem oslaví příští rok sté výročí od založení a roky sloužila nejen sportovcům. Konaly se v ní plesy, večírky nebo i taneční soutěže, nyní je však budova uzavřena, protože se nachází v kritickém stavu. TJ Sokol Třebechovice pod Orebem proto prodal některé své pozemky a od vedení města získal půjčku ve výši tří milionů korun. Díky tomu mohla být zahájena prví etapa oprav, která stála pět milionů sedm set tisíc korun. Pracovalo se na osvětlení sálu, nové podlaze nebo na nových dámských toaletách. „Členové a další dobrovolníci se na rekonstrukci podílí odpracovanými brigádnickými hodinami. Jenže dochází síly, a to především finanční. Je toho před námi ještě hodně, abychom si mohli říct, že budova je zrekonstruována. Proto jsme se rozhodli vyhlásit dobročinnou sbírku na záchranu této historické budovy. Sbírka má omezenou dobu platnosti, končí 15. března 2023,“ dodává za TJ Sokol Marie Hájková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.