Nové byty budou nájemcům brzy k dispozici

Foto ilustrační

HRADEC KRÁLOVÉ – Ti, kdo marně shání byt, kterých je stále nedostatek, mají možnost pronajmout si nové prostory od města. Nachází se v blízkosti autobusové zastávky, školy i obchodů, ale zájemce musí nejprve projít výběrovým řízením.

Loni byla dokončena rekonstrukce bytovky na Pražské třídě, kde je nyní k pronájmu jedenáct nových bytů. Úpravy byly zahájeny již v roce 2020, dokončení prací se však posunulo kvůli pandemii koronaviru. Opravit se musela také střecha a budova získala zcela novou fasádu. Celá rekonstrukce si nakonec vyžádala investici ve výši šestadvaceti milionů korun. Výběrové řízení na nájemce probíhá do konce února, prostory budou k nastěhování od května. „Nejmenší byt je dispozičně 1+kk o rozloze 42,2 metrů čtverečních, naopak největší byt nabízí bezmála sto metrů čtverečních. Vedle toho patří k objektu také část přilehlé zahrady, kterou budou moci nájemci využívat,“ dodává za město Pavel Vrbický.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.