Nejen, že opilý boural, ale ještě napadl policistu

foto: Policie ČR

JIČÍNSKO – Třicetiletý muž byl v uplynulých dnech obviněn jak z řízení pod vlivem alkoholu, tak také z napadení. V prosinci uplynulého roku v devět hodin večer boural s osobním vozidlem Mazda na silnici III. třídy v katastru obce Radim, ale tím to zdaleka nekončilo.

Policisté muže podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která ukázala pozitivní výsledek 1,62, následně 1,5 promile. „Při sepisování okolností této nehody v prostorách policejního vozidla s dopravními policisty nejdříve spolupracoval, nicméně zhruba po 20 minutách si měl náhle ve vozidle stoupnout a bezdůvodně praštit pěstí do stolku, uchopit služební notebook a hodit ho proti policistovi,“ říká policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

U toho hříšník neskončil, poté policistu vulgárně urážel a vlepil mu facku. Hlídka musela proti muži použít donucovací prostředky a během chvíle skončil v poutech. Teď mu hrozí až šest let vězení.