Divadelní hra Prašina přivítala 5000. diváka a chystá se do Prahy

foto: Klicperovo divadlo Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – I když od premiéry uběhly teprve dva měsíce, inscenace královéhradeckého Klicperova divadla Prašina na sobotní 17. repríze přivítala již 5000. diváka! Divák se vstupenkou číslo 5000 obdržel od divadla drobné divadelní dárky, jako například Kakao z Prašiny nebo program podepsaný všemi herci.

S prázdnou ale neodcházeli ani ostatní dětští diváci sobotního představení, kterým Nakladatelství Paseka věnovalo komiksový sešit Prašiny. Adaptace knižního bestselleru Vojtěcha Matochy, pod kterou jsou podepsaní dramaturgyně Lenka Smrčková a režisér Pavel Khek, se ihned po svém uvedení stala bestsellerem i na divadelních prknech a všechny večerní reprízy jsou vždy beznadějně vyprodané.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V dubnu Prašina zavítá poprvé i do Prahy, konkrétně na festival Dítě v Dlouhé. Předprodej vstupenek na dvě pražská dubnová uvedení zahajuje Divadlo v Dlouhé v úterý 14. února.