Při požáru maringotky se zranili dva lidé

foto: JSDH Horní Maršov

TRUTNOVSKO – K události došlo dnes krátce po půlnoci v těsné blízkosti hotelu Modřín na sjezdovce Portášky v Peci pod Sněžkou, v části Velká Úpa. Na místo musely přispěchat tři hasičské jednotky a zdravotnická záchranná služba.

Při příjezdu jednotek na místo byla maringotka celá v plamenech. Jelikož se nacházela zhruba 2 metry od hotelu, hrozilo že se plameny ohně můžou rozšířit i na něj. Intenzivní žár způsobil u hotelu popraskání několika oken a obložení. Hasičům se podařilo požár zlikvidovat za necelou hodinu.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při požáru se bohužel zranili dva lidé. „Jedna osoba byla v době požáru uvnitř maringotky, unikla zřejmě sama ven, ale už neměla síly dostat se do bezpečné vzdálenosti od hořícího objektu. S tím jí pomohla až druhá osoba z hotelu. Oba lidé byli v péči zdravotníků, na místě byla ZZS Královéhradeckého kraje a Horská služba ČR,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Pro osobu, která byla v době vzniku požáru v maringotce, přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který přistál vedle silnice ve Velké Úpě. Škoda, kterou plameny napáchaly byla odhadnuta na 100 tisíc korun.

Přená příčina zahoření je předmětem vyšetřování, hasiči prověřují, jestli k požáru nedošlo nedbalostí při topení v maringotce nebo vlivem závady elektroinstalace. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolné jednotky Pec pod Sněžkou a Horní Maršov.