Domácí porod skončil tragicky

ilustrační foto (zdroj shutterstock)

JIČÍNSKO – V uplynulých dnech bylo zahájeno trestní stíhání sedmadvacetileté ženy za usmrcení z nedbalosti. Pokud by byly vyslyšeny rady lékařů, tak nemuselo dojít k tragické události, která stála novorozence život!

K události došlo v pondělí 2. května 2022.  Po odtoku plodové vody se žena z Jičínska společně se svým o 16 let starším manželem měli vydat do sto padesát kilometrů vzdálené nemocnice, kde ji po provedeném vyšetření mělo být lékařem sděleno, že porod nelze provést přirozenou cestou, a proto je nutné provést porod císařským řezem.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Žena i přes opakovaná doporučení a poučení o možných komplikacích a následcích vedoucích až k úmrtí plodu plynoucích z přirozeného porodu, měla podepsat negativní revers a přislíbit okamžitý přejezd do spádové nemocnice, kde se císařskému řezu podrobí. Do této nemocnice však nedorazila a následující den v brzkých ranních hodinách v místě svého bydliště porodila,“ komentuje smutnou událost policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Novorozenec byl krátce před 8. hodinou ranní ve vážném stavu letecky transportován do Fakultní nemocnice Hradec Králové, kde i přes veškerou péči lékařů dne 5. června 2022 zraněním podlehl. Ze znaleckého posudku vyplynulo, že novorozenec zemřel na následky dušení během porodu. Nyní mladé ženě hrozí až tři roky pobytu za mřížemi.