Vybavení stadionu bude stát miliony

Foto: Oficiální www města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Na vybavení areálu nové fotbalové arény půjdou desítky milionů korun, zapotřebí je totiž dostavět např. venkovní amfiteátr. Plně v provozu by mělo být multifunkční sportoviště již v polovině tohoto roku.

Město v posledních dnech začíná vybavovat areál fotbalového stadionu, který by měl být hotový v červnu letošního roku. Aréna by měla v budoucnu nabízet i jiné využití než jen fotbal. Náklady na stavbu byly postupně navyšovány, nakonec se zastavily na částce zhruba šest set padesát milionů korun. Částka na gastroprovoz, úpravu skyboxů či ubytování by se měla pohybovat ve výši šestnáct milionů korun. „Nejde o zdražení stavby stadionu z důvodu nárůstu cen materiálů či nějakých neočekávaných víceprací. Město vědělo o tom, že do areálu bude potřeba investovat ještě další desítky milionů korun, aby byl plně funkční. Původní smlouva totiž neobsahuje celou řadu položek především v oblasti multifunkce stadionu, které bude třeba v budoucnu dopracovat a financovat. V tomto případě tak jde o nové požadavky města nad rámec původní smlouvy o dílo,“ dodává za město Lukáš Řádek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.