Výstavba cyklostezky se blíží

Foto ilustrační

TRUTNOVSKO – Chodci i cyklisté se mohou těšit na výstavbu delší dobu avizované cyklostezky, jejíž náklady půjdou do milionů korun. Část nákladů by mohla pokrýt dotace. Na její otevření si budou muset občané ale počkat do příštího roku.

V nejbližších dnech bude zahájena výstavba cyklostezky v úseku Stanovice – Žireč ve Dvoře Králové nad Labem, která bude dlouhá více než jeden kilometr osm set metrů. Je navržená jak pro pěší, tak i cyklisty s přemostěním cyklistickou lávkou poblíž Domova sv. Josefa. Bude se skládat ze tří úseků a kromě pětadvacetimetrové lávky přes Labe bude třeba vybudovat na trase také tři propustky. Stavební práce by měly trvat až do roku 2024 s nezbytnou pauzou v zimních měsících. Celkové náklady se budou pohybovat ve výši necelých sedmadvaceti milionů, získaná dotace se pohybuje ve výši čtyři miliony korun. „Zároveň rada města schválila podání žádosti o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, díky níž můžeme na stavbu cyklostezky získat částku až sedmnáct milionů korun,“ dodává místostarosta Jan Helbich.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.