Komu Marta Dancingerová vyfoukla hlavní roli ve Zlaté labuti?

Slovenská herečka Marta Maťová si v seriálu Zlatá labuť zahraje doktorku, která bude pomáhat rodině Kučerových, především tedy jejich nejstaršímu synovi Rudolfovi Kučerovi, který po mozkové obrně zůstal ochrnutý. Původně ale dělala casting na hlavní roli!

Novou postavou dobového seriálu je Marta Maťová, která ztvární postavu Sofie Schneiderové. „Je to německá doktorka, která přichází na nákupy a začne léčit rodinu,“ prozradila herečka a dodala. „Má svoji hloubku, je určitě hodně zajímavá. Je kontroverzní, protože má holistický přístup k léčení a hodně řeší psychologii.“

Při natáčení herečka nahlédla pod pokličku lékařství tehdejší doby a svoji roli si užívá. „I když má zdánlivě neléčitelnou diagnózu ohledně například Rudolfa (Petr Stach), tak jejím přístupem a podporou začne žít svůj život, i když je ta choroba neléčitelná. Myslím si, že je to hodně o nás lidech napříč časem, který žijeme,“ svěřila se herečka.

Původně Maťová dělala casting Zlaté labutě na jinou postavu. „Nevěděla jsem, co budu hrát. Bylo to zamotané, protože jsem dělala casting na hlavní roli, a pak se to všechno vyvíjelo… ale moc mě baví, že jsem získala tuto roli, že mě vidí kontroverzně,“ dodala. I když je herečka Slovenka, v seriálu mluví česky. „Jazyk jede svým směrem, ale mě to baví. Je to zpestření a užívám si češtinu. Vyrůstala jsem v Čechách, žili jsme s rodinou v Ústní nad Labem… Mám k tomu blízko,“ řekla herečka.

Kromě Zlaté labutě jste mohli Maťovou vídat v seriálu Policie Modrava, kde v první řadě zamotala hlavu poručíku Sedláčkovi, kterého ztvárnil Filip Tomsa. Dále si herečka zahrála ve Specialistech, v seriálu Dáma a Král nebo ve filmu Šťastný nový rok.

Zdroj TV Noa