Kvůli požáru kuchyně muselo být evakuováno 20 lidí

foto: HZS Královéhradeckého kraje

TRUTNOVSKO – Tuto sobotu musely krátce před desátou hodinou noční přispěchat dvě hasičské jednotky do jedné restaurace ve Špindlerově Mlýně. Ve fritéze se vznítil olej, provozovatel podniku se při řešení situace zachoval naprosto ukázkově.

Muž zakryl hořící nádobu a použil také práškový hasicí přístroj. Ještě před příjezdem jednotek požární ochrany se z objektu samovolně evakuovalo asi 20 lidí. „Hasiči se postarali o odvětrání objektu. Protože docházelo po odkrytí nádoby k opakovanému vznícení oleje nahřátého nad teplotu vznícení, odpojili hasiči také elektřinu a spotřebič vynesli ven k dochlazení. Fritéza bude zaslána na expertízu, která určí, zda byla na vině technická závada,“ říká k události mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Škoda je díky okamžitému zásahu předběžně za 10 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a místí dobrovolná jednotka.