V bytě chtěl upálit svou rodinu

foto: Policie ČR

HRADECKO – K události došlo minulý pátek v brzkých ranních hodinách. Dvaačtyřicetiletý muž v jednom z bytových domů v centru Hradce Králové nalil vysoce hořlavou látku na vchodové dveře bytu, které následně zapálil s úmyslem usmrtit obyvatele bytu, kteří s mužem tvořili rodinu.

„Byt běžně obývají tři dospělé osoby a 4 nezletilé děti. V době útoku spaly v bytě 2 dospělé osoby a dvě děti. Štěstím bylo, že požár probudil jedno z dětí, které pláčem probudilo rodiče, jimž se podařilo požár uhasit. Nikdo nebyl naštěstí zraněn,“ říká k události policejní mluvčí Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté začali pátrat po hříšníkovi, kterého našli v jeho současném bydlišti, což bylo zhruba 500 metrů od bydliště rodin. Na místo musely být přivolána zásahová jednotka s vyjednavačem, protože muž byl ozbrojen dvěma noži a vyhrožoval sebevraždou. Situaci se podařilo policistům zvládnout a muže, u kterého dechová zkouška ukázala přes 2,6 promile alkoholu, zadržet.

Je nutné zmínit, že muž svým činem ohrozil smrtí nebo těžkou újmou na zdraví i všechny další obyvatele bytového domu. Nyní je hříšník vyšetřován ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.