Kladské pomezí láká na novou sezonu

Foto: Oficiální www města Náchod

NÁCHODSKO – Nová turistická sezona nabízí zájemcům upravený náchodský kopec se zajímavými novinkami, láká také na další dva objekty, které prošly rozsáhlou rekonstrukcí v loňském roce.

Zima pomalu končí a místní i turisté se mohou těšit na novou turistickou sezonu v Kladském pomezí, která nabízí různé novinky. Největším lákadlem bude procházka po revitalizovaném náchodském Zámeckém kopci. Zde byly vytvořené nové lávky, odpočinkové zóny či schodiště, vznikla tu také lipová alej. Loni se dočkaly rozsáhlé rekonstrukce i dva objekty ve správě Muzea Náchodska. Jedná se o pevnost Dobrošov, kde vzniklo nové centrum pro návštěvníky, a Čapkův mlýn – Stará papírna v Hronově. „Uvnitř mlýna najdete expozici věnovanou dětství sourozenců Čapkových, kteří tu trávili prázdniny u svých prarodičů. Později je zdejší prostředí inspirovalo i v jejich tvorbě, především v pohádkách Karla Čapka,“ dodává za město Nina Adlof.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.