Staré koše v parku budou vyměněny za nové

Foto: Oficiální www města Dvůr Králové nad Labem

TRUTNOVSKO – Začalo to novým košem u griloviště a nyní již dochází ke kompletní obměně všech dalších, které jsou po parku rozmístěny. Občané tak budou mít možnost třídit odpad, město se nebrání ani tomu, aby počet nádob časem posílilo.

V současných dnech jsou v parku Schulzovy sady ve Dvoře Králové nad Labem instalovány nové odpadkové koše na tříděný odpad. Ty nahradí původní plastové, které občané měli k dispozici po celém parku. Rozmístění košů tak bude úplně totožné. Pracovníci technických služeb by měli být s prací hotovi do konce měsíce. „Všechny koše v parku budou mít konečně jednotnou podobu, která vystihuje přírodní charakter parku a působí přirozeně. Doufám, že se budou veřejnosti líbit a že návštěvníci parku využijí oddělených nádob a budou odpadky důsledně třídit. Aktuálně počítáme se zachováním počtu košů i jejich rozmístění v rámci parku, ale v případě potřeby nebude problém nádoby přemístit, případně přidat další,“ dodává za město Milan Šimek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.