Na nábřeží si občané připomenou významného českého prezidenta

Foto: Oficiální www města Trutnov

TRUTNOV – Česky dramatik, disident a státník se v den svých nedožitých narozenin dočká odhalení pamětní desky, u které bude vytvořeno také pietní místo. Finanční částku schválili zastupitelé na svém posledním zasedání.

Fasádu kina Vesmír, které prochází rekonstrukcí, bude od podzimu zdobit pamětní deska s reliéfem Václava Havla, našeho prvního polistopadového prezidenta. K odhalení desky dojde ve čtvrtek 5. října, jde o den Havlových nedožitých 87. narozenin. Bude zde vyhrazeno i pietní místo, kde budou moci lidé zapalovat svíčky. Výroba desky vyjde město na tři miliony korun, částku nedávno schválili zastupitelé. „Spojitost Václava Havla s Trutnovem nemusím ani zmiňovat a vhodnější veřejné místo než budovu kina na nábřeží bychom hledali jen stěží. Jsem rád, že se nám to letos povede,“ říká Michal Rosa, starosta města Trutnova,“ dodává starosta Michal Rosa.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.