Vyrazte na Den země na zajímavou akci do Horního Maršova

ilustrační foto

TRUTNOVSKO – Už 23. ročník oblíbené akce klepe na dveře. Během pátku a soboty bude mít příležitost se zúčastnit jak oslavy 60. výročí založení Krkonošského národního parku, tak vycházky s průvodcem, hravé stezky pro menší děti s rodiči a to není zdaleka všechno.

Pořadatelé ze Střediska ekologické výchovy SEVER ve spolupráci se Správou KRNAP a podporu Obce Horní Maršov si pro vás připravili opravdu velmi zajímavou akci. Příjemnou informací jistě je, že vstupné je zcela dobrovolné.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

A co se bude dít?

V pátek 21. dubna od 18.00 hodin v KAFE & VÍNO Nade Dnem můžete shlédnout zajímavé promítání Michala Skalky ze Správy KRNAP na téma: Co je v Krkonoších tak úžasného, že stojí za to tady mít národní park? Promítání s komentářem  Michala Skalky ze Správy KRNAP

V sobotu 22. dubna v objektu DOTEK (Dům obnovy tradic, ekologie a kultury) je program následující:

  • 10.00 hodin – Za tajemstvím krkonošského lesa – vycházka s průvodcem. Putování prostorem i časem od krkonošských pralesů přes smrkové monokultury až k lesům národního parku, délka 4 km, doba cca 2 hodiny, pro dospělé a děti od 12 let.
  • 12.00 – 17.00 hodin – Jak lidé měnili krkonošskou krajinu – hravá stezka pro menší děti s rodiči. Cestou objevíte krkonošskou divočinu před příchodem člověka, potkáte první dřevorubce a hospodáře a zjistíte, jak člověk měnil zdejší krajinu. Okruh trvá cca 1,5 hodiny.
  • 14.00 hodin – Skryté krásy v okolí Horního Maršova – vernisáž výstavy fotografií
  • 13.00 – 17.00 hodin –  Hry a tvořivé dílničky pro děti (např.výroba papíru), O šetrných turistech – zahradní desková hra, propagační stánek Správy KRNAP, čtení krkonošských pohádek, ochutnávka jarních pomazánek, prodej občerstvení a kozích sýrů z místní farmy
  • 17.00 hodin – Koncert Josefa Gušlbauera ve starém kostele nad DOTEKem