Osmnáctiletá dívka kradla v klenotnictví

ilustrační foto

NÁCHODSKO – Ke krádeži došlo toto pondělí okolo půl čtvrté odpoledne v Jaroměři. Začalo to smýšleným výběrem dárku pro tátu a skončilo pobytem v policejní cele.

Dívka chtěla v klenotnictví ukázat čtyři zlaté řetízky, v tu chvíli vstoupila do prodejny další zákaznice. Slečna využila situace nepozornosti prodavačky a strhla z plátna šperky za více jak 35 tisíc korun. Poté se dala na útěk.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Dívku začala okamžitě pronásledovat obsluha klenotnictví. Na to zareagovali dva muži, kteří byli nedaleko a postavili se dívce do cesty. Jelikož se jim vysmekla, běželi za ní a následně ji jeden z nich dostihl. Policisté si ženu převzali a skončila v policejní cele,“ sděluje k případu policejní mluvčí Lucie Konečná.

Ve zkráceném přípravném řízení bylo hříšnici sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což ji hrozí až dva roky za mřížemi.