Práce na stadionu právě začaly

Foto: Oficiální www města Dvůr Králové nad Labem

TRUTNOVSKO – Prostor zimního stadionu byl předán stavbařům, z bezpečnostních důvodů nebudou moci řidiči vedle budovy zaparkovat. Po nezbytně dlouhou dobu bude také v okolí platit omezení pohybu.

Po zimní sezóně bude na stadionu pod Hankovým domem ve Dvoře Králové nad Labem probíhat nezbytná revitalizace. Pracovníci natřou ocelovou nosnou konstrukci střechy a provedou výměnu světel za nové a úspornější. Po dobu pískování střechy bude do prostoru u stadionu zakázaný vjezd všem vozidlům, pohyb osob po dětském hřišti a skateparku pak na vlastní nebezpečí. Týká se to také silnice mezi Hankovým domem a nábřežím Jiřího Wolkera. Nátěr si vyžádá z rozpočtu více jak tři miliony, výměna světel pak bude stát necelý jeden milion korun. „Stávající nátěr ocelové konstrukce je již za hranicí životnosti, je na něm viditelná koroze, proto je třeba ho obnovit. Co se týká výměny osvětlení, důvodem je nejen energetická úspora, ale také bezpečnost, protože stávající světla jsou na zimním stadionu přes dvacet let a jsou také na konci své životnosti,“ vysvětluje místostarosta Vítězslav Šturma.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.