Video: Tvrdil, že vypil jedno pivo, ale nadýchal přes 3 promile

ilustrační foto

NÁCHODSKO – Policisté společně s metskými strážníky odhalili v uplynulých dnech několik hříšníků, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. Všem šoférům byla zakázána další jízda a zároveň jim byl odebrán řidičák, za řízení pod vlivem návykové látky jim hrozí až jeden rok ve vězení.

V prvním případě byl v Náchodě hlídkou městských strážníků po deváté hodině večerní zastaven 39letý cizinec, u kterého byla po přivolání policistů a provedení dechové zkoušky naměřena hodnota 3,43 a následnou zkouškou 3,63 promile alkoholu v dechu.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V druhém případě nezvládl řízení 40letý motorkář, který havaroval na kruhovém objezdu v Jaroměři. Na místo přijela hlídka policistů, která okamžitě pojala podezření, že muž je pod vlivem alkoholu. To následně potvrdila i provedená dechová zkouška, která ukázala hodnotu 1,94 promile alkoholu v dechu,“ komentuje událost policejní mluvčí Lucie Konečná.

Třetí případ zaznamenali broumovští policisté, když se rozhodli zastavit a zkontrolovat řidiče osobního auta Volkswagen Passat. Jelikož byl z u 45letého cizince cítit alkohol, provedli s ním dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu 3,14 promile alkoholu v dechu.