Krajští reprezentanti uspěli v soutěži Kraje pro bezpečný internet a získali třetí místo

foto: Královéhradecký kraj

KRÁLOVÉHRADECKO – Celkem 70 škol z Královéhradeckého kraje se zapojilo do letošního ročníku soutěže Kraje pro bezpečný internet. Krajští žáci a studenti v soutěžním kvízu obsadili celorepublikové 3. místo a v nadstavbovém kvízu PLUS se umístili pátí. Ocenění nejúspěšnějších škol a žáků regionu se uskutečnilo v polovině května v sídle kraje. Projekt se zaměřuje na zmírňování rizik spojených s užíváním informačních a komunikačních technologií a letos přilákal rekordních 45 000 účastníků z celé republiky.

„Mobily, počítače a internet jsou už naprostou samozřejmostí našich životů, a proto je velmi důležité, aby se všechny generace neustále zdokonalovaly v jejich bezpečném využívání, učily se odolávat rozesílání hoaxů nebo zodpovědně zacházet se svými i cizími osobními údaji. A právě projekt Kraje pro bezpečný internet je jednou z cest, jak děti i dospělé zábavně, a hlavně efektivně motivovat k rozpoznávání rizik a nástrah číhajících v online světe,“ uvedl náměstek pro školství Arnošt Štěpánek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Projekt Kraje pro bezpečný internet se zaměřuje na minimalizaci rizik spojených s užíváním informačních a komunikačních technologií. Cílovou skupinou jsou zejména žáci základních a středních škol, ale také jejich pedagogové, rodiče, sociální pracovníci a policisté.

Soutěžní kvíz v Královéhradeckém kraji úspěšně zvládlo celkem 2 601 žáků a kvíz PLUS 115 řešitelů z celkem 70 škol na území regionu. Na 1. místě v krajském finále Kvízu PLUS se umístil Vojtěch Nikl z Gymnázia Trutnov. V pořadí škol skončila na 1. místě Střední škola vizuální tvorby s.r.o., Hradec Králové, na 2. místě Lepařovo gymnázium, Jičín a na třetím místě Základní škola a mateřská škola, Dolní Branná. Školy umístěné na prvním až šestém místě obdržely od Královéhradeckého kraje finanční odměnu.