Video: Už dnes se můžete těšit na Noc kostelů

foto: Alisha Alisha

KRÁLOVÉHRADECKO – Již popatnácté se otevřou brány kostelů, chrámů, modliteben, kapliček a dalších míst královéhradecké diecéze. Také letos budou moci návštěvníci ve stovkách otevřených kostelů poznávat a obdivovat duchovní a umělecké skvosty křesťanství, které nejsou pouze výrazem minulosti, ale i živé přítomnosti.

O tom svědčí i bohatý kulturně-duchovní program, v němž opět nebudou chybět koncerty, komentované prohlídky, workshopy nebo divadelní představení, možnost nahlédnout do kostelních sakristií či klášterních zahrad, zkusit si zahrát na varhany, vystoupat na věže či sestoupit do starobylých krypt, prožít liturgii, nebo jen v tichém zastavení vnímat to, co bylo inspirací pro stavitele křesťanských chrámů.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Příjemnou zajímavostí jistě je, že je možné využít třeba i mobilní aplikaci. „Aplikace poskytuje aktuální informace o zapojených kostelích a jejich programech. Standardní funkcí je nabídka programu nejbližších kostelů a modliteben podle GPS polohy uživatele. Kromě toho je v přehledu zapojených míst možné hledat a listovat podle okresu či kraje. Vybrané kostely si uživatel bude moci uložit mezi oblíbené a vytvořit si tak program své vlastní Noci kostelů,“ říká za Biskupství královéhradecké, Pavel Jakub Sršeň. Aplikaci si můžete stáhnou zde.

Další informace o akci v Královéhradeckém kraji se dozvíte tady.