Oprava vchodu školy začne ještě v červnu

Foto: Oficiální www Gymnázia Dvůr Králové nad Labem

TRUTNOVSKO – Rozsáhlou revitalizací projde vstupní vestibul jednoho z gymnázií, studenti budou muset dočasně využít přístup přes zahradu. Práce za sta tisíce by měly být hotové, než se znovu vrátí po prázdninách do školy.

Budova gymnázia ve Dvoře Králové nad Labem se v nejbližších měsících dočká revitalizace vstupního vestibulu. Stavební práce začnou ještě před letními prázdninami, studenti budou muset využít jiný vchod. Hotovo by mělo být do konce srpna a z rozpočtu města si akce vyžádá investici ve výši jeden milion šest set tisíc korun. Práce navážou na restaurování hlavních vstupních dveří, ke kterému došlo před pěti lety. Loni byly také kompletně zrenovované železné prvky dveří, jde o kované mříže na druhém historickém vchodu do budovy. „Do školy bude v posledních školních týdnech docházet méně žáků, protože čtvrté ročníky budou mít již po maturitních zkouškách a pak následují letní prázdniny. Hlavním vchodem se po dobu rekonstrukce stane vstup přes zahradu gymnázia,“ dodává ředitelka gymnázia Martina Kubíková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.