Stovka nových stromů a alej pro Bohumín? Výsadba už začala!

BOHUMÍN – Výsadba nové aleje, dvou parčíků a další zeleně. To je plán vedení města Bohumína na rok 2022. Nových stromů bude hned stovka a lidé je postupně budou nacházet v různých částech města.

Například se založením dubové aleje počítá město u silnice vedoucí ke hřbitovu ve Starém Bohumíně. Mělo by se jednat o více než desítku stromů, které budou od sebe vzdálené 15 metrů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dále dojde v Bohumíně na výsadbu parčíku v lokalitě Petra Cingra a ve Vrbici. Další stovky stromů se objeví také v Záblatí a Pudlově.

„Padesát vrb a dubů přibylo ještě na sklonku loňského roku v městské části Skřečoň. Ve spolupráci s radnicí je tu vysadila Slezská společnost pro solidaritu,“ uvedla mluvčí města, Jana Končítková.

„Práce se zelení je běh na dlouhou trať, uvědomujeme si, že musíme sadit co nejvíce nyní, abychom zajistili našim potomkům a vnukům život v zeleném a zdravém prostředí,“ vysvětlil místostarosta Bohumína, Lumír Macura.

Zhruba čtyři stovky dřevin budou vysazeny v Bohumíně v dalších letech výměnou za pokácené staré stromy, které jsou nemocné. Náhradní výsadbu už nyní ve velké míře realizují na svých i městských pozemcích soukromé firmy.