Premiéra Cyrana v Opavě už po třetí zrušena! Tentokrát kvůli nemoci

OPAVA – Nečekaná zpráva Slezského divadla v Opavě o náhlé změně zdravotního stavu protagonisty Cyrana z Bergracu, Martina Valoucha, zastihla všechny, kdo měli v plánu se o posledním víkendu zúčastnit již dvakrát odložené opavské premiéry tohoto představení.

Hra nebyla již v březnu 2021 premiérována kvůli vládním restrikcím okolo pandemie Covidu-19. Další plánovaný termín měla premiéra Cyrana na konci srpna 2021, a to v plenéru zámku v Hradci nad Moravicí. Jenže ani tehdy nebyla konstelace šťastná, jelikož naprosto neúnosné počasí rozhodlo o tom, že na premiéru nedojde.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Třetí termín premiéry byl připraven na neděli 16. ledna 2022 večer. Zdravotní potíže představitele hlavní role, Martina Valoucha, ale rozhodly o zrušení  jak generálních zkoušek v týdnu před představením, tak první i druhé premiéry ve dnech 16. a 18. ledna 2022.

„Situace nás velmi mrzí. Věříme, že najdeme u diváků pochopení a budou se na premiéru v dalším termínu těšit tak, jak se na ni těšíme my,“ sdělila jménem divadla dramaturgyně činoherního souboru, Alžběta Matoušková.

Právě náhradní termín premiéry divadlo již stihlo naplánovat. Dojít by na ni mělo 31. ledna 2022 v 19.00 hodin.

O premiéře jsme psali jsme zde:

Premiéra v Opavě: Cyrano je nejkrásnějším divadelním textem o lásce