V Ostravě hledají pokrokového ředitele, který povede místní muzeum

OSTRAVA – Komise složená převážně z mimoostravských odborníků rozhodne na začátku března o tom, kdo se stane novým ředitelem Ostravského muzea. Výběrové řízení je otevřeno pro uchazeče s ukončeným vysokoškolským vzděláním v magisterském oboru s dobrou znalostí českého muzejního prostředí.

„Po kandidátech na post ředitele muzea je vyžadována vysoká úroveň vyjadřovacích schopností, aktivní znalost jednoho světového jazyka, manažerské a organizační schopnosti. Dosavadní ředitelce, paní RNDr. Jiřině Kábrtové, patří skutečně velké poděkování za její mnohaletou práci v čele této instituce,“ uvedl náměstek ostravského primátora, Zbyněk Pražák.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ostravské muzeum je, jako příspěvková organizace města, významnou součástí zdejší kulturní infrastruktury. Město si od nového vedení muzea slibuje, že naváže na dosavadní úspěchy a přijde s novými myšlenkami, které přinesou muzeu další perspektivy. Velká očekávání má zejména v pokračování trendu moderního, edukativního a pro veřejnost atraktivního muzejnictví.

Uchazeči budou muset členům komise předložit svou vizi o fungování Ostravského muzea. Ta by měla obsahovat témata odborného rozvoje instituce, rámcový ekonomický plán, představu o marketingu a řízení lidských zdrojů.

Zájemci o pozici mohou vycházet z materiálů a zpráv týkajících se dosavadního hospodaření a plánů činností muzea, které jsou uveřejněny na webových stránkách města. Přihlášku je možné si podat do 28. února 2022 do 16.00 hodin.