Po nehodě malíře u Opavy zůstali jeho příbuzní uvězněni v patře domu

KRAVAŘE – Domácí kutilství se změnilo v nemalé drama pro pracovitého 25letého muže v Kravařích. Během malířských prací na zvelebení rodinného domu se pod ním totiž zlomil hliníkový žebřík a po následném pádu zůstal zaklíněný v pasti mezi schodištěm sklepem.

„Na operační středisko hasičů byl nahlášen pád osoby ze žebříku u vstupu do sklepních prostor půl hodiny po poledni 5. února,“ řekl k události mluvčí hasičů Petr Kůdela s tím, že na místo nehody hned vyjela jednotka hasičů ze stanice Opava společně s jednotkou hasičů z Kravař.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Bezmála šestadvacetiletý muž ležel po příjezdů složek IZS zraněný na schodech do sklepa. Naštěstí byl při vědomí a komunikoval. V prostoru úzkého schodiště se při pádu zlomil pod mužem hliníkový žebřík, ale hlavně mužova levá noha, kterou zůstal zaklíněný v žebříku.

Hasiči museli muže opatrně vyprostit. Na žebřík pak museli použít rozbrušovací pilu. „Žebřík sloužil také jako jediná cesta do prvního patra. Právě v něm zůstala uvězněná tchýně a tchán zraněného muže,“ sdělil dále Kůdela.

Hasiči proto pomohli díky vlastním žebříkům opustit patro domu také dvěma uvázlým osobám. Ty naštěstí neutrpěly žádné zranění, nicméně zraněného muže odvezla sanitka do nemocnice.