Ve Fulneku se chystají oslavy svatého Valentýna. Bude svítící a také s relikvií

FULNEK – Valentýnské svítící srdce slibuje letos, nejen obyvatelům svého města, vedení radnice ve Fulneku. Město zároveň patří k těm, na jejichž území je uložena relikvie svatého Valentýna, patrona zamilovaných. Proto je Fulnek místem, které byste v období okolo 14. února neměli při výletování vynechat.

Relikvie patrona zamilovaných je uložena v oltáři fulneckého, nově zrekonstruovaného, chrámu Nejsvětější Trojice. Kostel patří k barokním perlám severní Moravy a Slezska.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Kdo chce vzdát hold tomuto světci, bude vítán. Náš kostel je v rámci projektu církevní turistika přístupný i v zimních měsících,“ zve širokou veřejnost místí farář Jozef Gruba s tím, že komentované prohlídky chrámu s unikátní dochovanou gotickou křížovou chodbou probíhají vždy v pátek, sobotu a neděli od 10.00 do 15.00 hodin.

Také valentýnské srdce se letos ve Fulneku rozsvítí. Stane se tak 13. února a poprvé jej lidé najdou na ochozu budovy místí radnice. „Srdce, které se na fulnecké radnici rozzáří není věnováno jen čerstvě zamilovaným. Svítí pro každého, kdo v jakémkoliv věku prožívá láskyplný vztah. Věnováno je všem lidem schopným nezištně rozdávat lásku, pomoc a naději,“ vysvětluje místostarostka Fulneku Lucie Činčalová.

Úplně poprvé bylo srdce ve Fulneku rozsvíceno v roce 2020 na hasičské zbrojnici. „Tehdy ale nebylo spojeno s oslavou svátku svatého Valentýna. Tenkrát, v nejtěžší pandemické situaci, jsme rozsvícením srdce chtěli podpořit všechny, kteří byli v první linii v boji s covidem,“ dodala ještě Lucie Činčalová.