Ostrava obnovuje letecké spojení s Varšavou, letět můžete několikrát týdně

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Od 28. března se vrací na svou trasu vzdušná linka mezi Ostravou a Varšavou. Letecká společnost LOT Polish Airlines bude linku provozovat pětkrát týdně. Díky jednomu pohodlnému přestupu ve Varšavě se spojí Moravskoslezský kraj s celou Evropou a destinacemi v Severní Americe i Asii.

„Letecké spojení s významným uzlem v Evropě je jednou z našich priorit. Napojením na rozsáhlou leteckou síť LOT Polish Airlines ve Varšavě zabezpečíme pro Moravskoslezský kraj dlouho žádanou mobilitu,“ uvedl Jaromír Radkovský, generální ředitel Letiště Ostrava.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Lety na této trase budou obsluhovat letadla Bombardier Q400 a Embraer 170/175 s kapacitou 70 až 82 sedadel ve třech cestovních třídách. Letový řád na lince je nastaven tak, aby cestující mohli pohodlně s jedním přestupem doletět do své cílové destinace.

Snadno dostupné se tak stanou místa jako Amsterdam, Brusel, Frankfurt, Paříž, Moskva a spousta dalších evropských měst. S výhodným časovým přestupem si mohou cestující zaletět třeba do New Yorku, Chicaga, Toronta nebo do Soulu v Jižní Koreji.

Jaký je nový letový řád linky Varšava – Ostrava – Varšava?

WAW – OSR

Úterý a Čtvrtek 16:10 – 17:10

Pátek a Sobota 12:45 – 13:45

Neděle 23:15 – 00:15

OSR – WAW

Pondělí 5:20 – 6:25

Úterý a Čtvrtek 17:45 – 18:50

Pátek a Sobota 14:25 – 15:30