Bohumín láká na další dražbu pozemků k bydlení, ceny za metr začínají na tisícovce

BOHUMÍN – V Bohumíně se lidem opět otevírá možnost vydražit atraktivní městské pozemky určené k bydlení. Licitace proběhne za měsíc. V letošním roce se jedná už o druhou dražbu pozemků. První se uskutečnila v lednu, kdy výnos z prodeje v lokalitě Petra Cingra dosáhl téměř 17,5 milionu korun.

Dalších devět pozemků vhodných pro individuální bydlení nabídne Bohumín formou veřejné dražby 21. a 22. března. Vyvolávací cenu pro druhou etapu prodeje schválilo na svém únorovém zasedání městské zastupitelstvo.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Cena zůstává stejná jako v předešlé dražbě, to je 1.089 korun za metr čtvereční. Rozhodli jsme se tak na základě výsledků předchozích licitací, v nichž se podařilo prodat všech dvanáct parcel. Není nutné cenu snižovat a určitě ji nebudeme ani navyšovat,“ uvedla mluvčí města, Jana Končítková.

Ve druhé vlně nabídne město pozemky o výměře od 943 metrů do 1 428 metrů. Většina z nich přímo sousedí s novým Ottovým parkem, který bude díky výsadbě stovky stromů představovat centrální dominantu nové obytné čtvrti.

Podle výsledků lednových licitací měli zájem o pozemky v Bohumíně hlavně místní obyvatelé. Podle informací z města bylo šedesát procent zájemců přímo z Bohumína, dalších 25 procent ze sousedních měst a obcí. Průměrná vylicitovaná cena za metr čtvereční dosáhla 1.400 korun.

Zájemci o koupi parcely najdou bližší informace o podmínkách licitace na webových stránkách města v sekci Radnice v kategorii Byty a nemovitosti.