Záchranáři měli o víkendu v horách napilno, vyjížděli k řadě úrazů

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly jen za poslední sobotu v Moravskoslezském kraji u pěti zraněných. Úrazu se staly většinou v lyžařských areálech.

Prvním případe záchranářů byl úraz šestnáctiletého chlapce v Karlově v Jeseníkách. Dále museli pomoci 14etému chlapci ve ski areálu v Mostech u Jablunkova. Oba si přivodili středně těžká poranění při lyžování.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další šestnáctiletý mladík spadl a zranil se při pěším pohybu v teniskách na sjezdovce v Malenovicích. Také šestačtyřicetiletá turistka si poranila nohu při sestupu z Lysé hory.

„U všech pacientů zasahovaly pozemní týmy záchranářů a po ošetření byli transportováni do spádových zdravotnických zařízení,“ informoval mluvčí ZZS MSK, Lukáš Humpl.

Nejvážnějším víkendovým úrazem byl pád dvacetiletého muže ve ski areálu v Tošovicích na Novojičínsku. „Muž po nárazu do pevné překážky zůstal v bezvědomí. Letěl pro něj vrtulník z Ostravy. Během prvního ošetření muž již komunikoval, ale zasahující lékař vyslovil podezření na poranění mozku,“ dodal ještě Humpl.

Muži záchranáři zajistili krk speciálním límcem a po podání medikace jej letecky přepravili do ostravské Fakultní nemocnice na oddělení urgentním příjmu.