Zubní pohotovost bude ve Frýdku-Místku obnovena ještě letos

FRÝDEK-MÍSTEK – Tento týden proběhlo ve Frýdku-Místku další jednání k tématu znovuobnovení zubní pohotovosti. Tentokrát se spolu poprvé sešli společně zástupci města, kraje, stomatologů i frýdecké nemocnice, v níž má pohotovost začít fungovat.

„Posunuli jsme se v jednání o krok dále. Na schůzce jsme domlouvali další postupy a hledali způsoby, jak dojít ke společnému cíli, a to znovu otevřít pro lidi zubní pohotovost,“ potvrdil primátor Petr Korč.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zubní pohotovost má fungovat pouze pro ošetření akutních případů, nemá být náhradou pravidelné péče o chrup. Ordinace bude  v provozu v prostorách Nemocnice ve Frýdku-Místku, kde se budou střídat vždy o víkendech a o svátcích v dopoledních hodinách někteří stomatologové z regionu.

Do služby nebudou pravděpodobně zapojeni ortodontisté, lékaři na mateřské dovolené, zubaři nevykonávající aktivně povolání v důchodovém věku. Také se nezapojí členové stomatologické komory z Třinecka, kteří již slouží na pohotovostní službě v Třinci.

Pokud vše půjde podle plánu, zubní pohotovost by měla otevřít od 1. září 2022 a fungovat by měla o víkendech a svátcích, přibližně od 7,30 do 12,30 hodin.