Objížďka v Šenově znepříjemní dopravu do konce srpna, město k ní mělo výhrady

ŠENOV – Řidiče jezdící pravidelně přes město Šenov potrápí po dvouleté pauze bez omezení opět objížďka, a to na stejném místě, jako v roce 2019. Důvodem je celkové zvedání mostů v ulici Frýdecká nad silnicí Rudnou a železničním přejezdem.

Od pondělí 4. dubna musí řidiči využívat objízdnou trasu přes Šenov v místní části Volenství. Jak opravy mostů, tak organizaci objížděk má ve své dikci Správa silnic Moravskoslezského kraje. Samotné město Šenov je v této záležitosti na straně občanů, pro které se snažilo s realizátorem oprav vyjednat rozložení oprav na etapy. Požadovalo například i uzávěru mostů jen v jednom směru. Jednání ale nedopadla ve prospěch řidičů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další nepříjemností objízdné trasy jsou pak semafory u Volenského rybníka na Václavovické ulici v úseku od šenovského nádraží k ulici Šenovská. Semafory řídí dopravu kyvadlově. Důvodem je šířka vozovky, na kterou by se v některých úsecích nevešly vedle sebe v protisměru současně dva nákladní vozy, nebo autobusy, které tudy mají rovněž vedenou objízdnou trasu.

Dopraví uzávěra a zákaz vjezdu začínají na Kaštanové ulici u čerpací stanice PHM v centru města. Ze šenovské křižovatky je ale možné dojet až k potravinám, poště a úřadu, jelikož je na místě udělena výjimka právě kvůli obsluze těchto služeb.

Ve směru od Frýdku – Místku je zákaz vjezdu umístěn na Frýdecké ulici na začátku mostů v městské části Škrbeň.

Objížďka a semafor u Volenského rybníka