Sweetsen fest letos bude třídenní. Těšte se jak na šest scén, tak na vstup zdarma

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Největší frýdeckomístecký kulturní festival se blíží. Letošní Sweetsen fest se opět ponese ve znamení hudby, charitativních počinů, divadla i filmu. Tak jako doposud, slibují jeho organizátoři pro veřejnost vstup zdarma.

„Z komorní akce pro hrstku přátel, která poprvé proběhla v roce 2004, se během let stala jedna z největších a zároveň i nejoriginálnějších kulturních akcí v České republice,“ pochvalují si pořadatelé akci, která každoročně přiláká do města tisíce návštěvníků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Frýdek-Místek ožije festivalem od 16. do 19. června. Na šesti scénách rozesetých po celém městě můžete od čtvrtka do neděle vidět přes stovku uměleckých souborů a jednotlivců z Frýdeckomístecka. Připraven je také bohatý doprovodný program a občerstvení.

Jako tradičně nese Sweetsen fest několik základních myšlenek. Základní je ta, že všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář. Ani návštěvníci během akce neplatí vstupné. Namísto toho však během akce probíhají sbírky pro humanitární organizace ADRA, Charita a Podané ruce. Na festivalu pak vystupují jen frýdeckomístecké skupiny a interpreti.