Porubské taxi pro seniory slaví tříleté výročí

OSTRAVA – Speciální taxíky pro seniory jezdí v Ostravě – Porubě už třetím rokem a využívají je téměř dva tisíce lidí. Kromě Porubanů jimi jezdívají také senioři z ostravského Martinova, Plesné, Pustkovce a Třebovic.

„Každoročně evidujeme o tuto službu větší zájem. Senioři už si na ni zvykli a využívají ji nejčastěji k cestám k lékaři,“ řekla starostka městského obvodu Lucie Baránková Vilamová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle ní sice náklady na taxi pro seniory každoročně rostou, ale městský obvod je připraven je dokrýt. Podle statistik z radnice před rokem senior taxíky uskutečnily průměrně 275 jízd za měsíc. V letošním roce lidé absolvují i pět set jízd měsíčně.

Speciálními taxíky mohou lidé jezdit k lékaři, do nemocnice, k poskytovatelům sociálních služeb, na hřbitov nebo na úřad, a to na území celé Ostravy a Vřesiny. Podmínkou pro její využívání je vlastnit průkazku, kterou vydává sociální odbor městského obvodu.