Nález mrtvého muže u požáru na Novojičínsku! Po pádu zdi je zraněn i hasič

KOPŘIVNICE – Tragický požár staršího domku v Kopřivnici se stal v neděli 22. května. Během zásahu hasičů došlo jak k objevu mrtvoly muže, tak k úrazu jednoho z hasičů. Ten skončil na pozorování v nemocnici.

Vše začalo jako standardní zásah u požáru. V neděli dopoledne vyjela hasit menší rodinný domek před demolicí v Lubině jednotka hasičů ze stanice v Kopřivnici, společně s ní tři jednotky dobrovolných hasičů z Kopřivnice, Lubiny a Příbora.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Během prací na místě kolegové objevili tělo muže bez známek života. Našel se také druhý muž, který byl živý a při vědomí,“ sdělil mluvčí hasičů, Petr Kůdela s tím, že živý muž byl vážně popálen na velké části těla a přiletěl pro něj z Ostravy vrtulník.

Cihly z padající zdi také zranily jednoho profesionálního hasiče. Ten vyvázl s pohmožděninami, ale naštěstí bez poškození páteře, hlavy či orgánů. Přesto skončil v péči lékařů v nemocnici.

Příčina požáru, který hasiči dostali pod kontrolu za 10 minut, není zatím úplně zřejmá. S největší pravděpodobností šlo o nedbalost při používání otevřeného ohně.

Zavinění třetí osobou bylo podle sdělení vyšetřovatele zatím vyloučeno. Celková škoda na zchátralém objektu je nulová.