Koupání v Bohumíně na „Kališoku“ zpestří lanová atrakce a nové hřiště na volejbal

KARVINSKO – Pro nadcházející letní sezónu se chystá v Bohumíně instalace několika nových herních zařízení pro děti a mládež. Moderní atrakce už přibyly na sídlišti v Tovární ulici, další se chystají na pláži u Kališova jezera.

„Do plnohodnotného trávení času u vody sice ještě pár týdnů zbývá, už teď ale na pláži u Kališova jezera vzniká i velká lanová průlezka, která by se měla stát velkým lákadlem pro rodiny s dětmi,“ informovala mluvčí Bohumína, Jana Končítková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Aktuálně probíhá instalace průlezky. Je tvořena bytelnou konstrukcí a systémem lanových tras, které děti musejí zdolat. Vytvořili jsme pod ní bezpečnou písčitou dopadovou plochu, která navazuje na prostor s houpačkou, která tu přibyla loni,“ popsala Irena Šlachtová z odboru školství, kultury a sportu bohumínské radnice. Město za novou atrakci včetně terénních úprav zaplatilo 300 tisíc korun.

Komfortnějšího zázemí se dočkají i rekreanti, kteří si rádi zahrají plážový volejbal. Po pěti letech se hřiště dočkalo renovace. „Zahradníci prostor zbavili plevele, technické služby BM servis zajistily vysypání celého povrchu novým pískem,“ upřesnila ještě Šlachtová.

V průběhu května byl vyměněn nevyhovující kolotoč pro děti ve dvorní části mezi panelovými domy v Tovární ulici za nový model. Spolu s ním přibyla na dětském hřišti i vahadlová houpačka a na montáž čeká i hrazda.

„Objednali jsme současně i dosyp písku do obou pískovišť a také terénní úpravy. Celkové náklady na renovaci herní plochy představují přibližně 200 tisíc korun,“ uvedla dále Irena Šlachtová s tím, že zázemí pro děti a omladinu na sídlišti v lokalitě Tovární prochází omlazovací kúrou postupně a nekončí.