Vojenské logistické centrum vznikne do dvou let na letišti v Mošnově

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Armáda České republiky se chystá na základě jednání s vládou vybudovat u Letiště Leoše Janáčka v Mošnově vojenské logistické centrum. Jeho účel údajně nebude bojový a sloužit bude jen české armádě.

Podle prvotních informací se náklady na vybudování centra pohybují okolo 2 miliard korun. V unikátním centru po jeho dokončení najde služební poměr 300 vojáků české armády.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Výstavba centra se plánuje na rok 2024. Potvrdil to také úřadující ministr financí a současně rodák z Moravskoslezského kraje, Zbyněk Stanjura. „Je to důležitý signál pro občany, že vláda myslí zvýšení výdajů na bezpečnost a obranu naší země vážně. Pro náš kraj je to skvělá zpráva,“ řekl Stanjura.

Armáda v Mošnově v budoucnu získá logistické centrum napojené na leteckou, železniční a silniční dopravní infrastrukturu. Nápomocna tomu bude samozřejmě místní ranvej, jejíž délka 3 600 metrů umožňuje přistání těch největších dopravních letounů.