Hřiště na ulici F. Linharta v Místku bude nejspíš celé prázdniny zavřené

FRÝDEK – MÍSTEK / Smíšené pocity mohou nyní mít obyvatelé frýdeckomístecké městské části Místek. Potěšujíc pro ně sice je, že město má v plánu opravu dětského hřiště mezi domy v ulicích F. Linharta a J. Lady v Místku. Rekonstrukce za téměř 1,7 milionu odstartuje ještě tento měsíc. Méně milý je ale fakt, že hřiště bude zavřené asi po celou dobu prázdnin.

Hřiště poblíž MŠ Sněženka je staré 12 let a jeho opotřebení je značné. Některé prvky už napadla hniloba, nebo nejsou staticky v pořádku, obnova je tedy nezbytná.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Z bezpečnostních důvodů jsme naplánovali velkou opravu oblíbeného hřiště. Kromě toho sem ještě dětem přidáme nové herní prvky, například kolotoč, houpačku či hrací věž,“ vysvětlil náměstek primátora, Jiří Kajzar.

Rekonstrukci hřiště zajistí technické služby. Výraznou změnou bude výměna původních pryžových dlaždic za nový povrch z dřevní štěpky, ta bude umístěna přímo pod herními prvky, konkrétně pod kolotočem a v místě dojezdu skluzavky.

Dále se na hřišti objeví šikmý kolotoč na stání, řetězová houpačka s hnízdem, hrací věž a lanová průlezka. Velká kovová houpačka v podobě zvonu bude naopak zachována a ponechána na původním místě. „Po dobu rekonstrukce, která potrvá 75 dní, bude hřiště zcela uzavřené,“ dodal ještě náměstek Kajzar.