Na Osoblažské úzkokolejce je zpět Malý štokr. Potěší děti i dospělé

BRUNTÁLSKO – Neopakovatelný zážitek z celodenního výletu si mohou od června opět užít zájemci o projížďku po úzkokolejné dráze mezi Třemešnou ve Slezsku a Osoblahou.

Během loňského roku došlo na opravu parní lokomotivy, která na trati jezdí. O posledním víkendu se ale v plné parádě vrátil na kleje tak zvaný Malý štokr, neboli parní lokomotiva U57.001, aby 4. června v 10,45 hodin odtáhla první letošní vlak s návštěvníky této oblíbené turistické atrakce na Bruntálsku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Vzhledem k očekávané návštěvnosti doporučujeme, aby zájemci o jízdu parním vlakem vždy přijeli co nejdříve na nádraží do Třemešné. Z důvodu velkého zájmu se může stát, že na všechny zájemce se nedostane,“ sděluje veřejnosti provozovatel atrakce, Slezské zemské dráhy.

Vlak bude jezdit o víkendech celé léto. V červnu jen o sobotách, v červenci a srpnu pak vždy v soboty, neděle a svátky. V září bude atrakce v provozu první tři soboty. Jízdu je také možné si předem zamluvit na mailové adrese rezervace@osoblazsko.com.