Kraj vyslyšel poptávku a zřídil přímou linku z Ostravy až na Červenohorské sedlo

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – První přímý cyklobus začíná tuto sezónu jezdit z Ostravy do Jeseníků se zastávkami v Opavě, nebo Krnově. První jízda se uskuteční už tuto neděli, 12. června. Přesný jízdní řád najdete v nejbližších dnech na stránkách IDOS.

„Letos poprvé mohou cestující dojet cyklobusem až na Červenohorské sedlo. Lidé tam přijedou pohodlně a bez přestupu z Ostravy, Opavy nebo Krnova,“ referuje mluvčí Moravskoslezského kraje, Nikola Birklenová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Poptávka po cyklobusech je rok od roku vyšší. Lidé chtějí pohodlně dojet za krásnou přírodou do hor. Tuto službu hojně využívají,“ uvedl náměstek hejtmana  Jan Krkoška s tím, že kraj uzavřel dohodu o provozu linky se soukromým dopravcem Z-Group bus.

Linka nově propojí několik měst. Startovní čára začíná v Ostravě, dalšími zastávkami jsou Opava, Krnov, Bruntál, Malá Morávka, Červenohorské sedlo. Cílová stanice se nachází v Koutech nad Desnou. Cyklobus bude jezdit o víkendech a o svátcích, a to až do 11. září. Na hory dopraví jak cyklisty s koly, tak pěší turisty. Cyklistická kapacita autobusu čítá 25 kol.

„Doporučuji rezervaci míst. Cestující díky tomu mají jistotu, že je i s kolem přepravíme. Zájem lidí meziročně stoupá, jen letos obsluhují čtyři cyklobusy naší společnosti oblast Beskyd a jeden autobus jezdí Jeseníky. Není vyloučeno, že v budoucnu kapacity ještě rozšíříme,“ uzavřel téma oblastní ředitel Jan Širc ze společnosti Z-Group bus.