Nové parkoviště v centru Bohumína je v provozu, zaparkujete zde zdarma

BOHUMÍN – Nárůst poptávky po parkovacích místech ve městě přinutil bohumínské radní najít řešení. Výsledkem je nové parkoviště, které od nyní slouží řidičům.

„Lidé parkoviště najdou v blízkosti budovy finančního úřadu. Nabízí 25 míst, jejich využití není nijak časově omezeno ani zpoplatněno,“ uvedla mluvčí města, Jana Končítková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Stavba trvala necelé tři měsíce a přišla na 3,4 milionu korun. „Poptávka po parkování každým rokem roste. Běžným životním stylem je provozování nejméně jednoho auta v domácnosti, dnes už spíše dvou,“ komentoval nutnost vybudování nového parkoviště místostarosta Bohumína, Lumír Macura.

Ihned po zprovoznění parkoviště se zaplnilo přijíždějícími auty. Nová stání pro auta uleví auty přetíženému centru. Záměr vyjít vstříct řidičům mělo město už před dvěma lety, kdy postavilo třicet nových parkovacích míst nedaleko železniční budovy.

Podobně tomu bylo i loni, kdy došlo v rámci přestavby dopravního terminálu na rozšíření krátkodobých stání u tržnice a pošty. Bohumín tak za poslední dva roky navýšil počet parkovacích míst v centru o sedmdesát.