Parkování ve Frýdku-Místku bude dražší

FRÝDEK-MÍSTEK / Ve Frýdku-Místku budou nově fungovat tři typy parkovacích zón. Ve městě se kvůli tomu objeví i nové parkovací automaty, ve kterých lidé mohou zaplatit kartou. Jednotlivé ceny v zónách nebudou stejné. Zdarma nadále mohou kdekoliv parkovat elektro automobily.

Parkovací zóny se rozdělí od října na lokality A, B a C. Změnou prochází také parkovací ceník. Největší změnu čeká právě parkování v lokalitách 8. pěšího pluku, U Staré pošty a na Zámeckém náměstí. Právě tam bude parkovací zóna C, která bude za nejvyšší sazbu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Změna začne ve městě fungovat v říjnu letošního roku. Nejpalčivějším místem je podle místní radnice v centru u polikliniky.

„Na ulici 8. pěšího pluku parkování funguje tak, že si občané co tři hodiny vymění parkovací lístek, ale na místě stojí celý den. Kvůli tomu nemají kde zaparkovat pacienti, kteří do centra přijíždí na polikliniku k lékaři,“ řekl k problému náměstek primátora Leonard Varga.