Pachatel na Novojičínsku ničí volně stojící auta, škoda jde do stovek tisíc

NOVOJIČÍNSKO – Neobvyklým případem, kdy neznámý pachatel poškozuje na ulici zaparkovaná auta, se zabývá policie z Nového Jičína. Zatím neidentifikovaný pachatel už poničil tři zaparkované vozy ve Frenštátě pod Radhoštěm a v Novém Jičíně. Největší škodu způsobil na voze značky Jaguár.

Případ je nyní ve fázi vyšetřování. „Poprvé pachatel řádil ve Frenštátě v noci 14. června před třiadvacátou hodinou. Stalo se tak na parkovišti ve frenštátské městské části Martinská,“ popisuje události mluvčí policie, Ren Černohorský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jedna z vyšetřovacích verzí policistů hovoří o úmyslném ničení. Konkrétně škoda na autě značky Jaguar XJR ve Frenštátě je odhadnuta na několik stovek tisíc korun.

O dva dny později se stal podobný případ po jedné hodině v noci 16. června v Novém Jičíně. „Tady pachatel úmyslně demoloval auta za objektem prodejny na ulici Vančurové. Poškodil tak zaparkované osobní automobily továrních značek Fiat Punto a Chevrolet Spark,“ řekl dále Černohorský.

Pošlapáním karosérií a střech vozů způsobil pachatel v Novém Jičíně na autech promáčkliny se škodou řádově v desítkách tisíc korun.