Na Bohumínské Vrbici se utopil teenager, najít se ho nepodařilo

BOHUMÍN – Policisté i zdravotničtí záchranáři potvrdili, že na jezeře Vrbice v Bohumíně utonul mladistvý chlapec. Případ nyní vyšetřují policisté.

Zdravotnické a policejní týmy dostaly hlášení o možném tonutí ve čtvrtek 30. června okolo 16,00 hodiny. Chlapec měl trávit čas na břehu jezera, kde plaval. Následně se ale zjistilo, že chybí na břehu a nikdo ho neviděl ani ve vodě.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K pátrání po utonulém mladíkovi vzlétl také vrtulník, který několikrát obkroužil jezero. „Vzhledem k hloubce jezera a kalné vodě se však nepodařilo mladíka objevit. Po přistání na břehu byla další vyhledávací činnost ponechána v gesci policie a hasičů,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

„S ohledem na věk oběti a citlivost případu více informací podávat nebudeme,“ uvedla dále k případu policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Buďte opatrní

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v kraji během posledního měsíce již u desítky případů tonutí nebo utonutí při koupání či plavání. Přibližně v polovině případů se jednalo právě o přírodní vodní plochy, v ostatních pak o zahradní bazény, či koupaliště.

„Před plaváním v hluboké vodě by měli lidé zvážit vlastní zdravotní stav, protože příčinou tonutí může být i náhlá zdravotní indispozice s poruchou vědomí. Důrazně varujeme také před přeceňováním vlastních sil, stejně jako před rizikem nedostatečného dozoru nad malými dětmi. Velkým nebezpečím je při koupání a plavání také ovlivnění alkoholem,“ upozornil ještě Lukáš Humpl.