V safari Zoo Ostrava mají jediné a největší stádo asijských oslů na světě se 7 mláďaty

OSTRAVA – O svém největším stádu onagerů na světě, informovala v těchto dnech Zoo Ostrava. Aktuálně je v tomto stádu  asijských oslů také 7 mláďat, což potěší zajisté hlavně dětské návštěvníky.

„V ostravském safari žije největší stádo onagerů na světě a zároveň jediné stádo tohoto vzácného poddruhu divokého asijského osla v České republice. Ve volné přírodě se vyskytuje posledních asi 800 jedinců,“ potvrdila informaci mluvčí zoo Šárka Nováková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Návštěvníci je mohou pozorovat z bezprostřední blízkosti ze safari expresu ve výběhu Persie, který sdílí společně s daňkem mezopotámským a gazelou perskou.

Safari expresem se můžete projet každý den v době od 10,00 do 17,00 hodin. Délka jedné jízdy je asi 15 až 20 minut. Nástupiště se nachází pod výběhem žiraf, v blízkosti expozice Tsavo a Mokřady.

Zoo Ostrava jako jediná česká zoo chová onagery od roku 2014. Letos se ostravské stádo navíc rozrostlo, takže nyní čítá 18 jedinců. Tvoří ho aktuálně dva samci, devět samic a sedm letošních mláďat. Mezi mláďaty najdete tři samečky a čtyři samičky.

Zoo přírůstkem mláďat dosáhla na příčku nejpočetnějšího stáda chovaného v lidské péči na světě. Chov v zoologických zahradách navíc může být v budoucnu jedinou možností, jak zachránit tyto kopytníky před úplným vymizením z planety.