Ve Frýdku-Místku se konečně opravují některé městské byty v dezolátním stavu

FRÝDEK-MÍSTEK – Cílem oprav městských bytů v Místku na Anenské ulici je v prvé řadě úspora financí za teplo díky za teplení. V dezolátním stavu byly na bytovém domě č.p. 689 zejména balkony. To se teď změní.

Zateplený bude celý dům, tedy i střecha. Finální úpravou pak bude nová omítka na výškovém domě. Město doufá, že se tak obyvatelům zvýší životní komfort.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Chceme, aby se nájemníci cítili v městském bydlení příjemně. Po zateplení objektu zmizí vlhkost, dojde k přerušení různých tepelných mostů, které způsobují často srážení vody a plíseň. Výrazně by se tak měla zvýšit kvalita bydlení občanů,“ uvedl náměstek primátora Jiří Kajzar.

Řemeslníci se vrhnou na opravy balkonů, kterým například vymění dveře za moderní s výplní z trojskla. Ty výborně izolují, mají možnost větrání díky mikro ventilaci. Navíc budou mít jiný tvar než ty současné, díky čemuž nedojde ke zmenšení prosvětlené plochy místnosti.

Instalace nového typu balkonových dveří je také v souladu s přísnými protipožárními předpisy, které nařizují vyzděné požární pásy mezi jednotlivými byty. Díky rekonstrukci se tak výrazně zvýší bezpečnost obyvatel domu.

Rekonstrukce potrvá do 8. listopadu.  Na její realizaci padne 28 milionů korun. Závěrem svítá do budoucna naděje i těm nájemníkům, kteří právě nebydlí na Anenské 689. Město totiž údajně plánuje opravy také dalších panelových domů ve svém vlastnictví.