Konec šachet ve Frenštátě: Do areálu dolu dorazilo 400 aut s materiálem na zasypání

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM –  V areálu Dolu Frenštát probíhají přípravné práce k uzavření důlních jam. Město pro sebe zároveň požádalo státní podnik Diamo o bezplatný převod některých pozemků a staveb v majetku OKD.

„Na začátku týdne to bylo 390 nákladních automobilů plných zásypového materiálu, které už projely Frenštátem pod Radhoštěm do areálu Dolu Frenštát. Podnik Diamo tam intenzivně připravuje zasypání důlních jam,“ uvedl Jiří Unruh, místostarosta města Frenštátu pod Radhoštěm.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do areál denně přijede až 50 nákladních aut s hlušinou. Návoz 214 tisíc tun materiálu bude pokračovat až do května roku 2023. Poté by se mělo začít se zasypáváním jam F4 a F5.

Zásypový materiál převezou hřeblové dopravníky od ústí obou jam a nasypou do prostoru otevřených poklopů. Tak dojde k postupnému zasypání obou důlních děl. Po ukončení zásypu budou odstraněny povrchové stavby a objekty. Celý areál by pak měl být sanován a rekultivován.