S osobní účastí tenistky se otevírá ve Fulneku síň slávy Petry Kvitové

FULNEK – Po řadě měsíců, kdy nebylo jasné, kdo bude zhotovitelem projektu síně slávy slavné fulnecké tenistky, se konečně blíží den, kdy do expozice přijdou první návštěvníci.

Petra Kvitová Fulnek i svou síň navštíví už ve čtvrtek 21. července, kdy přesně v 15,30 hodin v Knurrově paláci začne k celé akci tisková konference se zástupci města Fulneku a kraje. Během společenské akce dojde i na slavnostní otevření expozice. Veřejnosti se síň slávy poprvé otevře až v pátek 22. července 2022 ve 12,00.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nejvzácnější trofeje a artefakty Petry Kvitové jsou uloženy v bývalé kapli Knurrova paláce. Návštěvníci zde najdou vystavený třeba wimbledonský talíř a poháry z turnajů.

Vystavené předměty jsou v expozici rozestavěny tak, aby se u nich pokud možno sdružovalo co nejméně lidí a interiér byl vzdušný. Součástí prostor má být i malá kavárna v přízemí paláce.

Během stavby síně slávy došlo na změnu projektu i zhotovitele, což celou realizaci zdrželo. Celou akci kvůli těmto průtahům nakonec stíhala i hrozba města Fulneku, které vyčíslilo vysokou pokutou, pokud se projekt nepodaří dokončit do konce června 2022.