Žena z Beskyd oznámila na tísňovou linku, že manžel odpoledne nepřišel domů

FRÝDECKOMÍSTECKO – S využitím policejních psovodů, vrtulníku, speciální pořádkové jednotky i dalších policistů z širokého okolí proběhlo pátrání po 69letém muži z Nošovic. Jeho manželka ho začala postrádat před pátou hodinou odpoledne poté, co z domu odešel v poledne. O pomoc požádala policii.

„Naléhavé oznámení o pohřešování muže z Nošovic jsme dostali 19. července 2022 v odpoledních hodinách. Policii žena popsala, že její manžel je ve špatném zdravotním stavu,“ popisuje mluvčí policie Eva Michalíková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž u sebe neměl mobilní telefon ani léky proti ochabnutí svalstva. Mohlo tak u něj dojít k apatickému šoku, čímž byl v přímém ohrožení života. Vše navíc komplikovalo vedro, které v ten den v Beskydech panovalo.

Policisté zahájili neprodleně pátrací akci v okolí Nošovic. Do pátrání byly nasazeny téměř čtyři desítky policistů, kteří muže hledali na veřejných místech, kontaktovali jeho známé, ale také prověřili zdravotnická zařízení. Muže ale nenašli.

Až okolo deváté hodiny večer mělo pátrání šťastný konec. „Policisté muže našli ležet na zemi poblíž dálničního přemostění v zalesněném a travnatém prostoru. Byl silně dehydrovaný a ve špatném zdravotním stavu,“ potvrdila dále policejní mluvčí s tím, že na místo byla přivolána rychlá záchranná služba, která se o seniora postarala.