Ostrava v srpnu ožije po čtyřiadvacáté festivalem Folklor bez hranic

OSTRAVA – S myšlenkou „Folklor is not dead“ (folklor není mrtvý – pozn. redakce) se v Ostravě koná od roku 1998 festival Folklor bez hranic. Ten letošní má daný termín na 15. – 19. srpna.

Oslava tradic a setkávání lidí, kteří tyto tradice udržují a přinášejí radost i dalším generacím patří k poslání festivalu. Také letos bude program nabitý a vedle českých tanečníků se představí performeři třeba ze Slovenska, Chorvatska a Mallorcy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zahraniční i tuzemské folklorní skupiny zatančí a zazpívají ostravskému publiku ve 24. ročníku od 15. do 19. srpna. Tanečníci a hudebníci budou po těchto pět dní cestovat napříč ostravskými obvody, vystoupí na náměstích, ale i v domovech pro seniory.

Při výběru souborů klade pořadatel festivalu důraz na pestrost i zastoupení rozličných stylů a tanců. Díky tomu se v roce 2021 na festivalu představilo kromě českých souborů Kulturní umělecké sdružení Sloboda až ze srbské Rumenky, polský Studentský soubor písní a tanců Poloniny z Řešova, Folklorní soubor Čačinare ze Spišské Nové Vsi na Slovensku.